با وضعیتی که این روزها بازار موبایل تجربه می‌کند و شرایط اقتصادی که مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنن، بعید به نظر می‌رسد که امکان خرید یک گوشی پرچمدار در توان درصد بزرگی از مردم باشد. حتی کسانیکه بودجه خرید یک گوشی گرانقیت را در اختیار دارند، ترجیح می‌دهند تا آن را برای نیازهای ضروری‌تر خود هزینه کنند. از همین رو استقبال مردم در بازار موبایل به گوشی‌های اقتصادی بیشتر از گذشته شده است.

هوآوی در واپسین روزهای پاییز از گوشی جدید خود هواوی Y9 پرایم رونمایی کرد. سری Y هوآوی همواره گوشی‌های اقتصادی با قیمت مقرون به‌صرفه بوده‌اند که از عهده نیاز معمول کاربران به خوبی برآمده‌اند. در یک نگاه سطحی به مشخصات Y9 Prime 2019 می‌بینیم که این دستگاه هم از قاعده کلی حاکم بر سری Y مستثنی نیست و از آنجاییکه این گوشی با قیمت نسبتاً خوبی هم در بازار ایران ارائه شد، پتانسیل آن را دارد که به محصول خوش فروشی تبدیل شود. از این رو تصمیم گرفتیم تا در یک بررسی تخصصی به نقاط قوت و ضعف گوشی Y9 Prime 2019 بپردازیم و ببینیم که این گوشی تا چه اندازه ارزش خرید دارد.

طراحی گوشی Y9 پرایم

افزایش مرحله به مرحله نسبت نمایشگر به بدنه به‌ویژه بعد از رونمایی اپل از گوشی آیفون ۱۰ سرعت قابل توجهی را به خود گرفت و شرکت‌های چینی نیز پرچم‌داران تغییر این روند بودند. بعد از کوچک‌تر شدن زبانه بالای گوشی‌ها و درنهایت طراحی قطره‌ای برای جای‌گیری دوربین سلفی، این‌روزها شاهد دوربین‌های سلفی به اصطلاح پاپ‌آپ در بازار موبایل هستیم. شرکت‌ها دیگر برخلاف گذشته بهترین زبان طراحی را برای پرچم‌داران خود نگه نمی‌دارند و حتی در گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی نیز شاهد طراحی مدرن هستیم. هواوی در وای ۹ پرایم با کنار گذاشتن طراحی قطره‌ای، نمایشگری تمام صفحه‌ را در اختیار کاربران می‌گذارد. استفاده از دوربین سلفی پاپ-آپ باعث شده تا امکان دسترسی به نسبت نمایشگر به بدنه ۸۴.۳ درصدی فراهم شود.

به‌ویژه در بازی‌های موبایل کنار گذاشته شدن زبانه‌ی بالای نمایشگر تجربه‌ای فراگیر را در اختیار کاربر می‌گذارد. پیش از این به‌دلیل حضور زبانه‌ها بخشی از رابط کاربری از دست می‌رفت و در مواردی کاربر مجبور می‌شد تا برای جلوگیری از این اتفاق، بخشی از نمایشگر را با استفاده از تنظیمات مشکی کند. این اتفاق در گوشی وای ۹ پرایم به‌دلیل بهره‌مندی از دوربین سلفی پاپ‌آپ رخ نمی‌دهد و کاربر می‌تواند بدون نگرانی برای از دست رفتن بخشی از رابط کاربری به تجربه بازی‌ها بپردازد. هواوی وان ۹ پرایم تنها در بخش جلو از شیشه بهره می‌برد و هواوی برای تولید بدنه این گوشی به سراغ پلاستیک رفته است. با نگاهی به پشت گوشی شاهد جایگیری عمودی سه دوربین وای ۹ پرایم هستیم. باتوجه‌به شباهت وای ۹ پرایم با آنر ۹‌ایکس تنها تفاوت این دو گوشی را می‌توانیم در همین چینیش دوربین‌ها و فلش بدانیم.

 بررسی گوشی هواوی Y9 پرایم

برای بررسی راحتی گوشی در زمان تجربه بازی‌های موبایل اقدام به نصب بازی‌های عمودی و افقی از جمله Call of Duty: Mobile و Hawk: Freedom Squadron کردیم. ابعاد بزرگ وای ۹ پرایم باعث می‌شود تا در زمان استفاده از گوشی با یک دست احساس راحتی نداشته باشید و توصیه می‌کنیم تا همواره در استفاده از این گوشی از هر دو دست خود بهره ببرید. به‌ویژه در زمان تجربه بازی Hawk: Freedom Squadron باید به سرعت با استفاده از انگشت خود جنگنده را به گوشه‌های نمایشگر حرکت دهید تا درکنار ممانعت از برخورد با حملات دشمنان، آن‌ها را نیز از ببرید. نمایشگرهای بزرگ در این بازی باعث می‌شود تا سرعت واکنش کاربر در زمان هدایت جنگنده کاهش یابد.

 

اما بزرگ بودن نمایشگر در بازی‌هایی مانند آسفالت ۹ و کال اف دیوتی موبایل به نفع کاربر است. به‌لطف نمایشگر تمام صفحه وای ۹ پرایم در بازی کال اف دیوتی بدون نگرانی از، از دست رفتن رابط کاربری توانستیم به تجربه بازی بپردازیم. در زمان استفاده از هر دو دست، وای ۹ پرایم جایگیری مناسبی در دستان‌مان داشت و هیچگونه احساس لغزش نداشتیم. طراحی مدرن وای ۹ پرایم این محصول را به گزینه‌ای مناسب برای افرادی با بودجه پایین تبدیل کرده است تا درکنار بهره‌مندی از امکاناتی مانند دوربین، قادر به تجربه بازی‌های موبایل نیز باشند.

صفحه نمایش

نمایشگر را باید مهمترین بخش در یک گوشی به جهت بیشترین میزان استفاده دانست. همانطور که در مقدمه این بررسی گفتیم، به لطف تغییر نگرش در محل قرارگیری ماژول دوربین، هواوی آزادی عمل خوبی در ساخت نمایشگر این دستگاه و جای دادن آن داخل بدنه داشته و نمایشگر یک دست و تمام صفحه‌ای را روی آن جای داده است.

 

در این مورد تنها نکته‌ای که وجود دارد حاشیه‌های نسبتاً زیاد بدنه است. انتظار داشتیم تا با حذف بریدگی بالای نمایشگر و حفره، هواوی فضای بیشتری را برای نمایشگر در نظر بگیرد ولی این شرکت در طراحی دستگاه حاشیه نسبتاً زیادی را برای هر دو قسمت پایین و بالای دستگاه در نظر گرفته که البته شاید به جهت ملاحظات ارگونومیک و طراحی دستگاه باشد.این نمایشگر با فناوری LTPS IPS LCD ساخته شده و رزولوشن FullHD+ را در داخل پنلی 6.59 اینچی ارائه کرده که منجر به تراکم پیکسل 391 پیکسل بر اینچ مربع می‌شود. نسبت فضای اشغال شده توسط نمایشگر به کل سطح بدنه در قسمت جلو نیز 84.3 درصد می‌باشد.

 

هواوی به مانند بسیاری از گوشی‌های موجود در بازار در Y9 Prime 2019 نیز نسبت تصویر بسیار عریض را مورد استفاده قرار داده است. استفاده از این نسبت تصویر در دنیای امروز مزایای بیشتری نسبت به نمایشگرهای با عرض کمتر دارد.

 

قابلیت استفاده از دو برنامه به صورت همزمان یا همان Multi-Windows در کنار اسکرول کردن آسان‌تر در مرور صفحات وب و عدم نیاز به اسکرول افقی برای پیمایش و در عین حال اختصاص فضای بازتر در نمایش محتوا هنگام استفاده از سنسورهای فوق عریض در رابط کاربری دوربین، دیگر مزایایی هستند که یک نمایشگر فوق عریض با نسبت تصویر 19.5:9 دارد.بعد از بیان ویژگی‌های فیزیکی نوبت آن رسیده که به بررسی کیفیت فنی این نمایشگر بپردازیم. به صورت کلی نمایشگرهای IPS درجه کیفی پایین‌تری در نمایش رنگ‌ها و کنتراست تصویر نسبت به نمایشگرهای بر پایه فناوری OLED دارند ولی طی سال‌های گذشته شاهد این اتفاق بوده‌ایم که با تنظیم صحیح رنگ که امکانات بسیار کاملی برای آن داخل بخش تنظیمات رابط کاربری قرار گرفته می‌تواند کیفیت نمایش بالای رنگ را ارائه دهد.

در نظر داشته باشید که در این حالت اگر چه تلاش هواوی بر ارائه بالاترین سطح کیفیت رنگ بوده ولی همچنان فاصله نمایشگر IPS با OLED مشهود است که البته با استفاده از حالت Vivid تا حد زیادی قابل جبران است.

 

زاویه دید نمایشگر نیز به سبب استفاده از فناوری IPS در بالاترین حد خود قرار دارد و هیچ عیب و ایرادی نمی‌توان به آن وارد کرد.

 

بخش دیگر و بسیار مهم در مورد نمایشگر، میزان نور زمینه برای نمایش محتوا است. هواوی در این گوشی میزان نور زمینه را تا حد بسیار خوبی بالا برده است و به شما کمک می‌کند محتوای نمایشگر را در هر محیطی به راحتی بخوانید.

دوربین

گوشی موبایل Y9 پرایم

در قاب پشی دستگاه شاهد استفاده از 3 لنز برای دوربین اصلی هستیم. دو لنز در یک قاب قرار گرفته اند و یک لنز در قابی جدا دیده می شود. لنز اصلی سنسور 16 مگاپیکسلی دارد که واید در نظر گرفته شده و اندازه دهانه دیافراگمش برابر f.1.8 است. لنز بعدی یک لنز با زاویه دید فوق عریض است و سنسور 8 مگاپیکسلی دارد و در نهایت لنز دیگر سنسور 2 مگاپیکسلی دارد و برای تشخیص عمق به کار می رود.

دوربین سلفی در بالای گوشی که به صورت پاپ آپ عمل می کند هم سنسور 16 مگاپیکسلی دارد و اندازه دهانه دیافراگمش برابر f/2.0 است.

منوی دوربین شبیه به چیزی است که در گوشی های پرچمدار هوآوی می بنییم و به لطف استفاده از رابط کاربری اموشن یو آی برای وای 9 پرایم 2019 به ارمغان آمده است. در این منو می توانید چند تب را پایین صفحه مشاهده کنید که حالت های مختلف استفاده از دوربین را برای شما به همراه می آورد. این تب ها با کشیدن انگشت روی صفحه ویوفایندر به چپ یا راست نمی روند و باید روی خودشان ضربه بزنید. بالای صفحه ویوفایندر چند آی دیده می شود که به کمک آن ها می توانید نیاز خودتان به استفاده از صفحه تنظیمات را به طرز چشمگیری کاهش دهید.

 

تمام مودهای دوربین به همین چند تب ختم نمی شود و با رفتن به تب آخر می توانید به مودهای بیشتری دسترسی پیدا کنید که حالت های مختلف عکاسی و فیلمبرداری را برایتان به همراه می آورد.

در نور روز دوربین اصلی عکس هایی کاملا رضایتبخش تهیه میکند. رنگ ها بسیار نزدیک به واقعیت ثبت می شوند و نویز تصاویر کم است. شارپی در حد متوسط است و کاملا در حد و اندازه گوشی میان رده است. همانطور که گفتیم لنزی مخصوص برای گرفتن عکس های با زاویه دید زیاد در نظر گرفته شده که به کمک آن می توانید عکسهایی خلاقانه بگیرید. در حالت اولترا واید عکس هایی که گرفته می شوند روشنایی کمتری دارند اما هنوز هم ثبت رنگ ها خوب انجام میگیرد و شارپی هم مناسب است.

سخت افزار

هواوی در این گوشی از چیپست FKirin 710 استفاده کرده که تراشه‌ای ساخته شده با فناوری ساخت 12 نانومتری است. این تراشه در بخش پردازنده دارای 8 هسته پردازشی با تکنیک big.LITTLE است که هسته‌های قدرتمند آن Cortex-A73 در حداکثر فرکانس 2.19 گیگاهرتز و هسته‌های کم‌مصرف نیز Cortex-A53 در حداکثر فرکانس 1.71 گیگاهرتز است.

 

البته باید توجه کرد که تراشه Kirin 710F نسخه بالاتری نسبت به Kirin 710 به شمار نمی‌رود. در واقع تمام مشخصات این دو تراشه با هم یکسان است و تنها تفاوت آن، استفاده از Packge متفاوت برای مدارات داخلی تراشه است؛ Kirin 710F از پکیج FCCSP استفاده می‌‌کند که حرف F نیز به همین دلیل به نام آن اضافه شده است. بنابراین می‌توان گفت از نظر مشخصات و عملکرد کلی، تفاوت خاصی بین این دو چیپست وجود ندارد.

 

این چیپست (710F) نسبت به نسل قدیم خود یعنی Kirin 659 ارتقای عملکردی قابل توجهی در بخش پردازشی (تا 75 درصد) و توان مصرفی (تا 30 درصد) است و علاوه بر آن بخش پردازش هوش مصنوعی در داخل تراشه تعبیه شده ولی هسته جداگانه یا همان NPU برای این عملیات در دسترس نیست.

بخش پردازش گرافیکی این تراشه نیز از GPU میان‌رده ARM Mali-G51 MP4 تشکیل شده که دارای 4 هسته پردازشی در فرکانس 650 مگاهرتز است و نسبت به نسل قبلی تراشه (Kirin 659) ارتقای قابل توجهی به حساب می‌آید. در واقع با استفاده از قدرت پردازشی این واحد می‌توانید بسیاری از بازی‌های رده میانی و گرافیکی را با کیفیتی بالا روی گوشی خود بازی کنید و محدودیت خاصی در این خصوص وجود نخواهد داشت.

 

در حالت کلی باید گفت که FKirin 710 یک ارتقای مطلوب و مناسب نسبت به Kirin 659 است و رقیب مستقیم Snapdragon 660/665 به شمار می‌رود که این روزها به سبب مشکلات هواوی با شرکای امریکایی، این رقابت داغ‌تر نیز شده است. در مقام مقایسه با محصولات خودی نیز باید این تراشه را با عملکردی (به جز گرافیک) نزدیک به پرچمداران سال گذشته شرکت یعنی Kirin 960 یا Kirin 970 بدانیم که پیش از این در گوشی‌هایی مانند Huawei P10 و Huawei P20 مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

بررسی گوشی موبایل Y9 پرایم

نرم افزار

با رابط کاربری EMUI 9.1.0 بر پایه اندروید  9 Pie عرضه شده است. این رابط کاربری به جز به‌روزرسانی‌هایی که شامل بهینه‌سازی و چند قابلیت جدید است، تفاوت چندانی با دیگر گوشی‌های هوآوی که اخیراً مورد بررسی قرار دادیم، ندارد. خوشبختانه نه تنها تمامی سرویس‌های موبایلی گوگل در این گوشی در دسترس است و باوجود مشکلات موجود، برنامه‌هایی مانند یوتیوب، جیمیل، گوگل پلی استور و … به‌طور پیش‌فرض برروی دستگاه نصب می‌باشند، بلکه در خبرهای چند روز پیش، اعلام شد که EMUI 10 بر پایه اندروید 10 برای گوشی Y9 Prime 2019 در هند ارائه شده و این یعنی جدیدترین نسخه اندروید برای کاربران این گوشی در دسترس خواهد بود.

 اگر از جمله افرادی هستید که تا امروز تجربه کار با گوشی‌های هوآوی را داشته‌اید، چهره آشنای نرم‌افزار این گوشی برای شما بسیار خوشایند خواهد بود. اما اگر برای اولین بار با این رابط کاربری روبه‌رو شوید ممکن است مواردی مانند تعدد برنامه‌های پیش‌فرض (که البته بسیار کمتر از گذشته است)، منوی تنظیمات گیچ کننده و ظاهر متفاوت آن چندان باب میل شما نباشد. اما میزان شخصی‌سازی بالا و خدماتی که در رابط کاربری این گوشی در اختیارتان قرار می‎گیرد، می‌تواند جبران کننده این موضوع باشد.

به سبک همیشگی گوشی‌های هوآوی و رابط کاربری EMUI در اولین برخورد با نرم‌افزار این گوشی خبری از منوی کشویی اپلیکیشن‌ها در آن نخواهد بود، اما این قابلیت که بتوانید منوی کشویی را فعال کنید، در منو قرار گرفته است. ژست‌های حرکتی هم که این روزها بسیار پرطرفدار شده‌اند، در این رابط کاربری تعریف شده است؛ به عنوان مثال با یک بار پایین کشیدن نوار اعلانات، نوتیفیکیشن برنامه‌ها برای شما به نمایش درخواهد آمد و تعداد محدودی از گزینه‌های کنترل تنظیمات نیز در بالای آنها ظاهر می‌شود. اما اگر دوباره این نوار را به پایین بکشید، گزینه‌های تنظیم بیشتری در دسترس شما قرار خواهد گرفت.

امکاناتی بر پایه هوش مصنوعی برای مصرف بهینه از گوشی در کنار قابلیت‌هایی  Digital Balance برای مدیریت زمان استفاده از گوشی و نرم‌افزارها، Optimizer  برای بهینه سازی عملکرد گوشی، ثبت اسکرین شات با کشیدن 3 انگشت بر روی نمایشگر،  Wireless Projection جهت اتصال گوشی به نمایشگر و تبدیل آن به یک کامپیوتر اندرویدی، و امکان قفل کردن برنامه‌ها در منوی Recent Apps برای باز ماندن در پس‌زمینه پس از بستن دیگر برنامه‌ها از جمله کاربردی‌ترین قابلیت‌هایی هستند که در نرم‌افزار Y9 Prime 2019در نظر گرفته شده‌اند.

باتری

در بخش باتری انتظار زیادی از هوآوی داریم و این گوشی به خوبی انتظارات ما را برآورده کرد. باتری ای که برای Y9 Prime 2019 به کار گرفته شده ظرفیت بالای 4000 میلی آمپر ساعتی دارد این باتری توسط درگاه تایپ سی شارژ می شود و در مدت زمان 55 دقیقه می توانید به شارژ 50 درصد و در مدت زمان 120 دقیقه به شارژ 100 درصد برسید.

مدت زمانی هم که می توانید روی این باتری حساب کنید کاملا مناسب است. اگر کاربری باشید که استفاده سبکی از گوشی دارد بعد از 1 روز و نیم به شارژ گوشی نیاز پیدا می کنید و اگر کاربری باشید که استفاده سنیگینی از گوشی دارید می توانید به مدت 1 روز کامل را با گوشی بدون نیاز به شارژ سپری کنید.

جمع بندی

گوشی موبایل Y9 پرایم

گوشی‌های سری Y هوآوی همواره با ارائه مشخصات کاربردی و قیمت مناسب بازار محصولات میان‌رده را هدف قرار می‌دهند. Y9 Prime 2019 دارای طراحی جذابی است که شاید در نگاه اول به ظاهر گوشی، متوجه رده قیمتی آن نشوید. عملکرد قابل قبول سخت‌افزار این گوشی زمانیکه با باتری فوق‌العاده آن ترکیب می‌شود، Y9 Prime  را به یک انتخاب معقول برای کسانی باشد که قصد خرید گوشی برای استفاده رومزه را دارند و در عین حال نمی‌خواهند هزینه سنگینی برای آن متحمل شوند.

مزایا

  • امکان اجرای بازی‌های باکیفیت با در نظر گرفتن قیمت محصول
  • طراحی مدرن گوشی و کیفیت ساخت مناسب
  • عملکرد روان در رابط کاربری

معایب

  • روشنایی پایین نمایشگر برای تجربه بازی‌ها زیر نور مستقیم آفتاب
  • اسپیکر برای بازی‌هایی با موسیقی الکترونیک شفافیت لازم را ندارد

 


خرید گوشی

گوشی موبایل سامسونگ گلکسی S10

گوشی موبایل سامسونگ گلکسی A20s

گوشی موبایل شیائومی Mi Note 10

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy S20 Ultra

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy S10 Lite

گوشی سامسونگ گلکسی A6s

گوشی سامسونگ A51

گوشی ,استفاده ,نمایشگر ,یک ,کاربری ,رابط ,استفاده از ,این گوشی ,رابط کاربری ,۹ پرایم ,در این ,دهانه دیافراگمش برابر ,اندازه دهانه دیافراگمش ,hawk freedom squadron ,تجربه بازی‌های موبایل

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


تی تی دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. مطالب اینترنتی انجام پروژهای برنامه نویسی اندروید interesting things nedayevahi webappiran Jeanne's life طراحي سايت يار حرفه اي فروش اقساطی آیفون/فروش اقساطی گوشی/خرید اقساطی آیفون/خرید اقساطی گوشی yegne-ut
دزدگ